15 Ocak 2010

KOVAN ÖLÇÜLERİ...


Matematik öğretmeni Sayın Yaşar ALTINTAŞ hocama, okulun öğretmenlerinden atölye şefi Sayın Ekrem ÇAKMAK hocama bu ölçülerin ve çizimlerin hazırlanmasında ki yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaşar ALTINTAŞ hocamın elindeki, Dünya'da ünüyle bilinen Devrek bastonu okuldaki bir öğretmenimiz tarafından yapılıyor. Hediyelik eşya olarak veya ihtiyacı olanlar sipariş verebilirler.



Değerli arıcı dostlarım merak edip kasnaklı kovanı yapmak isterseniz, kullanacağınız malzemeyi en iyi şekilde kesebilmeniz için ölçüleri bu şekilde kullanabilirsiniz. Yapacağınız kovan boyunu istediğiniz gibi seçebilirsiniz ama 90 santimden küçük yapmayın derim. Benim yaptığım kovanda kasnaklar kovana yapışık, kasnakla kovan arası boşluk olsun isteyen olursa son fotoğrafı kullanabilir.

1 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Selahattin abi çizimler güzel de bende halk diliyle izah edeyim:)yatar testerede bıçak dik konumdayken sıfır derecededir.Parça sayısını ikiyle çarpın çıkan rakamı 360 a bölün bıçağın kaç derece yatırılması gerektiğini kolaylıkla bulursunuz.Sizin kovan 30 parçalı olacağına göre bu 360/60 yani 6 derece olacaktır.Parçaların genişlikleri de kovanın çapıyla doğru orantılıdır. Saygılar..