28 Haziran 2010

AĞAÇTA ARI VARRR...

Bölgemizde arıcılık yapan Serkan MORCU dün akşam telefon etti, ormanda yıkılmış bir ağaç kütüğünde arı var onu nasıl alırız. Bende bu gün sabah 07:30 da gel gidip bakalım dedim. Köylerine gittik kapıda birer bardak çay içtik gerekli malzemeleri alıp ormanın yolunu tuttuk. Yaklaşık yarım saatlik yolculuktan sonra arının olduğu yere vardık. Kökünden sökülüp yıkılmış meşe ağacının oyuk kısmında güzel çalışan bir arı vardı ve operasyona başlama kararını verdik. Ağacın çok eskiden yıkılmış olması ve gövdenin düzgünlüğü çalışmalarımızı oldukca kolaylaştırdı. Böylesi büyük ormanlarda mutlaka çok arı vardır, ancak uzun süreli gezip aramak lazım. Yaptığımız çalışmanın video görüntülerinide aldık inşallah zaman içinde onlarıda yayınlayacağım.

İlk iş olarak arının bulunduğu yeri bulmak ve peteği ördüğü şekli tesbit etmek için ağacın fazlalıklarını kesdik. Serkan kesim motorunu iyi kullandığı için işimiz kolay oldu. Ağacın etrafındaki dalları kestikden sonra keserle çürük kısımları yontmaya başladım ki arının yaptığı ballar karşıma çıktı. Arılara dumanı verince peteklerden ayrılan arılar ağacın deliklerinden çıkıp dışarda toplanmaya başladılar.
İlk peteklerdeki balları kesip aldım, yavrulu olan peteklerdeki yavruları kesip çerçevelere bağladım. Kenarlardaki ballarıda kesip aldım.

İşte final ve mutlu son.... Arıların yeni evine nakli bitmişti ama bizim karnımız acıkmıştı. Benim için ormanda en güzel ziyafet mevsim sebzeleridir, dağa giderken poşetle taşıdıklarımızı geri dönüşte midemizde taşıdık. Harika bir gün geçirdik, bu gün için Serkan MORCU kardeşime teşekkürler.
-

AĞAÇTAKİ ARIYI ALMA OPERASYONU.....MUTLU SON, ARININ KOVANA ALINMIŞ HALİ...

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili başkanım görüntülere bakılırsa mevcut ve bal durumu gayet iyi,kötü olan sizin pilin bitmesi,hayırlı olsun kolaylıklar diliyor sevgi ve saygılar sunuyorum.

ARICISERKAN67 dedi ki...

Başkanım teşekkür etmesi gereken biri varsa oda benim siz olmasaydınız o arıyı oradan alamazdık alsak bile hiç zahiyatsız alamazdık.Elinize,emeğinize sağlık.