8 Ekim 2007

GÖRMEK LAZIM...

Karadeniz - Ereğli, Türkiyede çok bilinen bir ilçe. Demir çelik fabrikası ve gemi yapım sanayisi ile dünyanında ilgisini çeken ikiyüz bin nufuslu şirin bir ilçe. Arazisinin büyük bir kısmı ormanlarla kaplı. Dünyada sadece burada yetişen Osmanlı çileği ile çok ünlü. Zonguldak ormanlarının içinde olan Ereğli ormanlarında da kestane ve ıhlamur ağaçları boldur. Bu nedenle arıcılık hemen her tarafta yaygın olarak yapılıyor.
Cumartesi günü bir kaç arkadaşla beraber arılık gezisine çıktık ama gördüklerimizi paylaşmadan edemedik. 700 yıl önce İslamiyeti anlatmaya gelen havlucu baba isimli zatın türbesinden, İşgal dönemindeki deniz fenerine kadar olan tarihi güzellikler görmeye değerdi. Fotoğrafta soldan sağa: Ali Yücel ERGİN, Zafer ALTUNSOY ve Kadir TÜZEL Çestepesi mevkiindeki deniz fenerinin üzerindeler manzara inanılmaz güzel.

Kulenin yapılabilmesi için büyükce bir düzlüğü tepe haline soktular ve üzerine kule inşaatı yapıldığı gibi alt bölümdede dehlizler var. içinden daracık merdivenle üste çıkılıyor.

Kulenin altındaki büyük dehliz ve kulenin uzaktan görünüşü. Dehlizde Zafer ALTUNSOY girişde Ali Yücel ERGİN duruyor.

Çeştepede bulunan bu türbede 700 yıl öncesi bölgeye İslamiyeti anlatmak için geldiği söylenen HAVLUCU BABA yatıyor ve mezar taşındaki yazısı.

Yörede bol miktarda bulunan sarmaşıklar (yöresel adı.Evin) Bu mevsimde çiçek açıyor, yanından geçerken arıların oğul verdiğini zannedersiniz. Bu bölgede arıcılık yapan arkadaşlarımızdan Ali Yücel ERGİN ana arı yetiştiriyor. Diğer arılık ve arıcı fotoğrafları başka zaman...

Hiç yorum yok: