11 Ocak 2010

ELİMİZDEKİ ELMASLAR...

-----------------------------Değerli arıcı dostlarım; Gecen yıl (2008 Ağustos) günü birlik beraber olduğumuz Susan COBEY ve Doç.Dr. İrfan KANDEMİR hocam ile uzun uzun arıcılık konuştuk. Elbette herkes yurt dışında olan arıcılığı merak ediyor, bu merak bende de oldukça fazla. Bu nedenle bulduğum her fırsatta bu soruyu soruyorum, aldığımız cevaplar çok ilginç... İşte işin içinde uzman olan Susan COBEY bakın ne güzel söylüyor, elimizde ki değerlerin kıymetini bilelim.... Elbette bir ıslah çalışması olmalı ama bunu yapacak kişilerin uzman olması çok önemli. Ticari mantıkla ortaya çıkacak olanlar asla ve asla olmamalı, bu konuda çalışacak olanlar çok sıkı denetimden geçmeli. Yanlış yapacak olanlara çok ağır cezalar verilmeli. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ne olduğu belli olmayan ana arılar yüzünden bir çok arı kayıpları yaşanmasın. Biliyoruz ki dünya arıcılığında bizim kadar çok değişik ırkı barındıran başka hiç bir ülke yok, bu ırklarımıza MİLLİ DEĞER olarak sahip çıkmalıyız.

Not: Bu yazımı taslak olarak kaydetmiştim, bu güne yayınlamak nasip oldu. Önümüz ilkbahar arıcılarımıza belki faydası olur diye düşünüyorum.

4 yorum:

ÇAYLI dedi ki...

abi yapmış oldugunuz böyle faydalı ilim adına ne varsa sag olun

Hayyam dedi ki...

Ballı baba tebrikler

Gülüşan ŞENGÜL dedi ki...

makbule teyzeyi ve arılarınıda görsek çok iyi olacaktı...

Ballı Baba dedi ki...

Çaylı ve Hayyam abi teşekkür ederim.
Gülüşan, Makbule teyzeyi tanımak için yanına gitmeniz lazım. Koca bir ömrü nasıl tanıtabilirim ki. Hani on parmağında on marifet derler ya işte o bile az gelir. Makbule teyza için daha önce yazdıklarımın linklerini yazdım bakarsınız. Saygılarımla...

http://selahattinguney.blogspot.com/2009/05/bizim-icin-ozeller.html

http://selahattinguney.blogspot.com/2008/08/susan-w-cobey.html

http://selahattinguney.blogspot.com/2007/05/bizimkiler.html