12 Eylül 2008

EŞEK ARILARI...


Bu eşek arılardan kurtulmanın en güzel yolu yuvalarını bularak akşamdan sprey böcek ilaçlarıyla öldürmek, eğer çok yükseklerde ise ilaçlama motorları kullanılır. İlaçlama yaparken ilacın zarar vermemesi için gerekli önlemler alınmalı.
Bir çok blogda farklı yöntem yazan arıcı arkadaşlarım var, hepside uygulanabilir yöntemler olmasına rağmen herkes kolayına geleni yapsın eminim bir gün mükemmeli bulunacak.
Bölgemizde uğradığım bir kaç arıcı dostum, pet şişelerinin üst kısımlarını keserek ters çeviriyor içerisine olgunlaşmış armut parçalarını atıyorlar (hemde yedikleri armut parçalarını) inanılmaz şekilde sarıca ve eşek arıları giriyor. Gecen yıl bunu bira ile yapanlar vardı bu yöntem daha etkili...

2 yorum:

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Kolay gelsin değerli başkanım...
malesef sarıca ve eşek arıların zararları oldukça çok fazla...çaresini de bulmuşsunuz...keşke gerçek eşek arılarına da bir çare bulabilsek...
sevgi,saygı ve selamlarımla....

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım,Gebze ziyaretinizde uğrayıp çayını içtiğimiz İlhami Tezcan bey,değişik bir yöntem bulmuş,tavuğu pişirdikten sonra çıkan yağı atmayın bir yere koyun durumu kendi gözlerinizle görün diyor,denemekte fayda var,iyi çalışmalar kolay gelsin.