8 Eylül 2008

GEZ KONYAYI...

Bizim ATA sözlerimiz hayatımızın ve geleceğimizin yol haritası gibi olduğunu iyi biliriz. Gecen hafta Üniversite kayıtlarını yapmak için, küçük kızım için Ankara'ya, ablası için Konya Sarayönü ilçesine gittik. "Gez Konyayı Gör Dünyayı" diyenler ne güzel demişler. Tabiki gezerken gördüğümüz yerlerde nereye, nerden baktığımız çok önemli. Yolculuğumuz ramazan olmasına rağmen otobüslerin konforundan dolayı çok rahat geçti. Akşam üzeri vardığımız Sarayönü ilçesinde iftarımızı yapabileceğimiz bir yer aramaya başladık, cadde üzerinde etli ekmek yapan bir kaç yer var ama iftarlık pide yapmakla meşguller. Caddenin öbür tarafında bir yer bulduk hemde sıcak yemek bile var, iftarda burada yemek için yerimizi ayırttık, gece kalacağımız yere gittik eşyalarımızı bıraktık.



Yolculukta insanın karnı birazdaha fazla acıkıyor galiba, masamıza oturduk siparişimizi verelim dedik ama nede olsa değişik yöre yemeği vardır önce soralım dedik. Lokantada güler yüzüyle yanımıza gelen Menderes DAĞBAKAN kardeşimize neleri yersek iyi olur diye sorduk sağolsun bize iyi fikir verdi, önce az çorba, pilav üzeri kavurma, salata, kavun, karpuz doğranmış bir tabak ve su. Hani biz konyanın etli ekmeği meşhurdur diye duyardık ya Menderes kardeşimiz dediki abi ben size MEVLANA yaptırayım (etli ekmek üzerine peynir konuyor) dedi biz zaten karnımız aç diye hiç itiraz etmedik. Benimde azda olsa mutfak kültürüm vardır diye fırına yaklaştım, akşamın bu saatinde Mevlüt ve Yaşar usta siparişleri yetiştirebilmek için fırının karşısında ter döküyorlardı.
İftar sonrası yanımıza gelen çok programlı lisede müdür yardımcısı sayın İbrahim GEZİCİ bizim için ne kadar koşturduğunu kelimelerle anlatamam. Kızımın kalacağı pansiyonu ayarlaması ve okulundaki meslektaşları ile konuşması bizi inanılmaz derecede memnun etti. İşte "GEZ KONYA'YI GÖR DÜNYA'YI" derler ya ben buna bakış açısı diyorum. Anadolu insanı nerde olsa asaleti üzerindedir. Milli eğitim şube müdürü Mustafa bey, öğretmen evi görevlileri ve güler yüzlü Sarayönü esnafı Allah sizlerinde gönlünce versin... Benim anlattığım Sarayönü, Siz birde KONYA'yı görün...

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili başkanım desenize biz etli ekmek yemekle diğer türü kaçırdık,sağlık olsun öğrenmiş olduk.Kızlarınıza allah zihin açıklığı ve başarılarla dolu öğrenim hayatı versin,onların başarılarını duymak bizleri sevindirecektir.Geziniz boyunca yardımcı olan tüm görevlilere ve kişilere bende saygılarımı iletiyorum,insanlığın gereği bu olmalı,saygı ve sevgilerimle.

arıbeyi dedi ki...

Başkanım kızlarınızı başarılarından dolayı tebrik ediyor hayırlı eğitimler diliyorum.
Sende onların sayesinde gezmiş mi oldun yoksa dinlenmiş mi oldun yazayım. İkisi de olsun bari.Etli ekmeğin resmini koyduğun iyi oldu.20 yıl önce askerliğimi yaptığım Konya'da bol bol yemiş ve özlemiştim.Başka güzelliklerden bahsetmişsin.Güzel ülkemizin her bir köşesinde ayrı bir güzellik saklı.Görebilenler için tabii.
SAYGILARIMLA.

Adsız dedi ki...

Sayın Başkanım
Kızlarınızı başarılarından dolayı tebrik ederim. Diploma törenlerini de görürüz inşallah! Biz Konya'yı gördük ama sizin gözünüzle görmek bir başka güzel!!
İnsanın başka şehirlerde dostları olması ayrı bir güzel.
Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle. saygılarımla Hasan KALPAKLI

muhteşem turunç dedi ki...

Selahattın abı allahtan ıftardan sonra actım senın sıteyı yoksa aksam zor gelırdı:) Bıde ıyıkı Alıyı almamıssın yanına:)

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın başkanım yoruldum diyorsun böyle yorulmaya can kurban.

HB dedi ki...

Ah birde ciğer şiş yiyecektiniz ki...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Selahattin abi insanın adı çıkacağına canı çıksın derlerya::))


Doktorunda işi gücü yok benimle uğraşıyor.bilmeyende pis boğaz biri sanacak beni::))

Allah kimseleri doktor ve doktorlara düşürmesin,onlarıda eksik etmesin.Yarabbi hepimizi sen koru::))

UĞUR KIRAN dedi ki...

Abi allah bol para versin size,bu devirde uzakta çocuk okutmak kolay değil;hayırlısı olsun.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

değerli başkanım bloğuna bakınca oralar tekrar gözlerimin önünden geçti...talimgahımı mevlananın arka kısmında aslanlıkışlada görmüştüm...
ayrıca gerçekten konyanın yemekleri çok nefistir...
izinli günümde mutlaka bir lokanta yemeği yerdim...
sende güzel bir iş yaptın. çocukların kayıt bahanesiyle güzel yerler gördün...
allah çocuklarına ve tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin...