13 Eylül 2008

VARROA MÜCADELESİNDE JEL FORMİK ASİT...

Değerli arıcı dostlarım; Gelişen teknolojilere ayak uydurmada biraz geç kaldığımız söylensede bazı gelişmelerimizde olmuyor değil. Varro parazitine karşı önceki yıl bende organik olduğu için formik asit kullandım ne yazıkkı kontrollü salınım olmadığı için pekte memnun olmadım. Yurt dışında bir çok ülkede jel olarak kullanıldığını biliyoruz, işte Ülkemizde de bu jel üretildi ve piyasaya sürüldü. Gecen günlerde bir çok arkadaşım nerden bulabileceğini msn den veya bloglardaki yorumlardan sorduğu için bende üretiçi firma ile görüşerek ürün hakkındaki bilgileri ve açık adreslerini yayınlıyorum. Sağolsun Ömer bey Cep telefon numarasını ve mail adresinide verdi. Bu ürünün uygulaması ile ilgili video görüntülerinide bayramdan sonra yayınlayacağım.


Forbeevar
İnhalasyon Jel
Bal arılarında Varoosis için Ektoparaziter (Akarisit)
FORMÜLASYONUN ÜSTÜNLÜĞÜ:
Forbeevar Jel’in formülasyonunda bulunan ve formik asitin kontrollü olarak salınımını sağlayan jelleştirici madde insan hekimliğinde de kullanılan bir maddedir.
FORMİK ASİTİN ÜSTÜNLÜĞÜ:Formik asit balın yapısında da bulunan organik bir asittir. Suda çözünür. Bu özelliği ile tekrarlanan kullanımlarda bile balda kalıntı yapmaz.Varroa akarına ve trachea akarına etkili olan arılarda kullanılabilen tek etken maddedir.
BİLEŞİMİ:
Forbeevar İnhalasyon Jel; her 100 gramında 65 g formik asit içeren akışkan renksiz harici uygulamaya hazır kontrollü salınımlı jeldir.
KULLANIM SAHASI VE ENDİKASYONLARI:
Forbeevar İnhalasyon Jel; bal arılarının yavru ve erginlerinde vücut sıvısını emerek ölümüne sebep olan Arı akarları Varroa jacobsoni (varroa akarı) ve Acarapis woodi (trachea akarı) dış parazitlerine karşı tedavi ve korunma amacıyla kullanılır.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
Forbeevar İnhalasyon Jel Veteriner Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; ilaçlamalar hava sıcaklığı 14-27 °C arasında iken erken ilkbahar ve geç sonbaharda akşama doğru yapılmalıdır. 3-5 çerçeveli kovana bölme tahtası ile
bölündükten sonra 5-10 g Forbeevar İnhalasyon Jel çerçevelerin üst çıtası üzerine damlatılır ve kovan kapağı kapatılır. Eğer kovanda 9-10 çerçeveli güçlü bir koloni varsa ve enfestasyonda yoğunsa 10-20 g Forbeevar İnhalasyon Jel çerçevelerin üst çıtası üzerine damlatılır ve kovan kapağı kapatılır.
Pratik olarak kovan tahtası kaldırılır. Kovan içindeki arılı çerçevelerin üst çıtası üzerine 1 nohut büyüklüğünde Forbeevar Jel damlatılır.
Örneğin; 10 adet arılı çerçeve varsa 10 adet çerçevenin üzerine 1’er nohut büyüklüğünde Forbeevar Jel damlatılır. Bal ve arı üzerine dökülmemelidir. Kovan uçuş deliği kapatılmamalıdır. Kullanmadan önce şişeyi lütfen iyice çalkalayınız
GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI:
İlaç Kalıntı Arınma Süresi (İ.K.A.S); Bal için “0” (sıfır) gündür.
PROSPEKTÜSÜN ONAY TARİHİ: 14.05.2007
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI RUHSAT TARİHİ VE NO: 14.05.2007-18/035
RUHSAT SAHİBİ VE ADRESİ:
BioHAYAT İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Birlik Sanayi Sitesi 3. Cad. 1. Birlik İş Merkezi No:5081 Büyükçekmece İSTANBUL
Tel:02128752681 Fax:02128752682 http://www.biohayat.net/ info@biohayat.net
İlgili Kişi: Ömer PEKCAN Cep Tel: 0533 383 16 53

9 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın başkanım varrao ile mücadelede yeni ürünleri duyurduğunuz için sağ olun.Varroa ile mücadelede organik asitlerin önemi büyük.Fakat sıvı olarak kullanım zorluğu ve tehlikesi var.Bu ürün zannedersem daha kullanışlı.Kullanmasıda daha kolay sanki.Avrupadaki uygulamaları buraya da getirenlere teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Sayın başkanım arıcılara yapmış olduğunuz bu yararlı çalışmadan dolayı size çoooook teşekkür ederim,hemen ben bu ilacı temin etmek için harekete geçeceğim.ALLAH RAZI OLSUN.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Sayın Başkanım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben kullanıyordum fakat kullanımı zor oluyordu, şimdi işimiz biraz daha kolaylaştı sanırım.Üretenlere de çok teşekkürler.
SELAMLAR

d.m.t dedi ki...

Selamlar;
Elimde formik asit olmasına rağmen kullanımı kolay olur diye bu ilacı dün aldım. Eczacı bana 200 gramlık şişeyi 25 liraya sattı. Oysaki sonradan öğrendim fiyatı 18 liraymış.
Çerçeve başına 1 gram jel sıkılacak. 10 çerçeve arıya en az 10 gram desek,
Bir hafta arayla 2-3 sefer tekrarlanabilir diyor. Bu da kovan başı en az 20-30 gram eder.
O zaman bir şişe 10 kovanı iki sefer ilaçlar.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Evet Ali Şekerli kardeşimin dediği gibi gün geçtikçe olması gereken şekilde arı hastalık ve zararlılarıyla mücadeleye geçiyoruz. Tıpkı avrupai vaziyette.
neydi bir zamanlar kenaz kullanımları.Faydası ne kadar olduğu bilinmeyen karton ilaçlar, ruhsatsız çubuklar.
Başkanına bu yenilikleri etrafa duyurduğu için minnettar olmalıyız.
Ayrıca bahse konu JEL FORMİK ASİT FORBEEVAR Kozlu Veteriner Kliniğinde satışa sunulmuştur. Şimdi başkanıma bir teşekkür daha borçluyum çünkü onay verdiğinde birde reklamım ücretsiz yapılmış olacak.
Selahattin Başkanıma teşekkürlerimle sevgi,saygı ve selamlarımı sunuyorum...

Arıcı 07 dedi ki...

Sitenizden edindiğim Bilgi sayesinde Ömer PEKCAN beyle görüştüm.Gerekli Siparişlerimi verdim:Henüz ürün Antalya'da kimse tarafından bilinmiyor.Arıcılara duyurmaya çalışıyoruz.Bu doğrultuda ilk çalışmayı Blokda yaptık.Antalya Arıcılar Birliğinede bilgi verdik.Size Teşekkürü bir borç biliyorum.Allah razı olsun.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

bu ilaç kullanma bakımından banada cazip geldi 2 adet sipariş verdim bugün tlf ettiler kargoya vermişleryalnız fiat konusu farklı galiba d.m.t hanım 25 ytl ye aldığını soylüyo aslınında 15 olduğunu yazıyo ben fiatı sorduğumda 21,6 ytl soylediler bu fiattanda sipariş verdim

Adsız dedi ki...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

Adsız dedi ki...

formikasit jel den kullandık ama uygulama daki söylenenden çok daha az gram da uyguladık dikkat etmek gerekiyor çok tehlikeli bir madde uygulama esnasında arkadaşımın parmagına değdi ve parmağının ucuc nu eritti iyileşemedi sonta doktorlar biraz daha kesti sonra lips denen bir ilaçla parmağını yenileye bildi aman dikkat edin