22 Nisan 2009

ÇALIŞTAY 2009...


ZONGULDAK İLİ 2009 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMAN YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI
Vali yardımçısı Sayın Cemalettin ÖZDEMİR, Orman Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Sayın Mustafa MEYDAN, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Akif YILMAZ, Belediye Başkanları, Karaelmas Üniversitesi öğretim üyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, Köy muhtarları, sivil toplum örgütleri ve kalabalık bir katılımla dün Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün toplantı salonunda düzenlendi. Açılış konuşmasını Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Akif YIMAZ yaptı. Sayın bölge müdürümüz 2006 yılında yapılan çalıştaydan bu güne nelerin yapılabildiğini ve orman teşkilatının çalışmaları hakkında güzel bilgiler verdi.
Bölge müdürümüzün konuşmasının ardından konuşma ve sunum yapmak için bana sıra verildi. 2006 yılında katıldığım çalıştay ve kurulan komisyondaki kararlar doğrultusunda o günden beri yapılanları ve yapılmasını istediklerimizi arıcı olarak tek tek sıralamaya çalıştım. Konuşmamda sosyal ormancılık yapılanmasını anlatmaya çalıştım. Özellikle Çanakkale bölgesinde püren ve karadeniz bölgesindeki sökülen orman gülü alanlarını ve bir çok orman alanlarında arıcılara çıkartılan zorlukları anlattım. Bunun yanında Türkiye'de İlk defa sosyal ormancılık anlayışı içinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından korumaya alınan ve arıcılık için son derece önemli olan kocayemiş ağaçlarının biz arıcılar için ne kadar önemli olduğunu ve kesinlikle defne, püren, orman gülü, kocayemiş gibi arıcıların sayesinde milli ekonomiye katkı
sağlayan türlerin sistemli bir şekilde korunmasının önemini anlattım. Gezginci arıcılarımıza yol kenerlarında yer göstermenin yanlış olduğunu egzos gazları nedeniyle üretilen balların zararlı olacağını, mutlaka orman teşkilatı arıcılar için orman alanlarında arı konaklama yerleri tesis etmelerinin önemini anlattım. İki yıldır fidan dağıttığımı, bu yıl ise 17 vilayete gönderdiğim fidanların dikiminde emeği geçen, Tekirdağ'dan Sayın Murat AKIN hocam, Rize'den Salih ARICI, Gebze'den İlhami UYAR, Bilecik'den Saadettin ENGİN'in çektikleri fotoğrafları göstererek anlattım, önümüzdeki yıl için de daha çok fidan istediğimizi bildirdim.
Vali Yardımcımız Sayın Cemalettin ÖZDEMİR Orman teşkilatının başarılı çalışmalarını ve ormanlarımızın sadece ülkemiz insanına değil tüm dünya insanlarına faydalı olduğunu, bunun için ormanlarımızın korunmasının önemini anlattı. Devletimiz ormanlarımızın korunması ve çoğaltılması konusunda her türlü hassasiyeti gösteriyor dedi.
Daha sonra Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarının anlatıldığı sunumlar yapıldı. Zonguldak Orman İşletme Müdürü Sayın Ayhan ŞENEL, yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde katılımcılara anlattı. Konuşmaların ardından komisyonların kurulması ve kurulan komisyonların rahat bir ortamda çalışması sağlandı. Kurulan 6 komisyondan biri olan sosyal ormancılık komisyon başkanlığı tarafıma verildi. Komisyon çalışma raporlarının değerlendirilmesinde komisyon başkanları raporlarını okudular. Bu oturumun başkanlığını Orman Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi Sayın Mustafa MEYDAN yaptı. Sayın Müfettişim konuya vakıf olması nedeniyle tüm katılımcılara çok faydalı bilgiler verdi.

Daha sonra yapılacak çalıştaya kadar herkese orman sevgisi ve mutluluklar temennisiyle hatıra fotoğrafı çekildi. Bende emeği geçen herkese saygılarımı sunarım.

8 yorum:

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Hocam,aktif yöneticiler arasında bulundugun için çok şanslısın,sosyal ormancılık komısyonundaki görevinde başarılar,bizlere bir görev düşüyorsa hemen yazman yeterli.

Saglıcakla kal,başarılı günler senınle beraber olsun.....

HB dedi ki...

Arıcı mısınız, ormancı mı?

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Selamunaleyküm değerli Başkanım
içerisinde bulunduğunuz etkinlikler her zaman öncelikle bölgemiz ve daha sonra yurdumuz için büyük faydalar sağladığı meydandadır. Bu faaliyetler, işimiz arıcılık konusunda olduğu gibi neden ormancılık konusunda da olmasın deyilmi?
Tıpki çok değerli Orman Bölge Başmüdürümüzün aslı görevi ormancılık konularında yetki ve sorumlu olmasına karşın, arıcılık konusunda da en az Ziraatçilar kadar bölgemize hizmet ve faydalar sunduğuna inanıyorum.
Bu duygularla Başkanım size ve çok değerli Orman Bölge Başmüdürümüz Akif YILMAZ bey'e şükran ve saygılarımı arzediyorum.

Selahattin BERKHANOĞLU dedi ki...

Hocam,
Hem arıcı, üstelik eğitimci arıcı.
Hem ormancı,üstelik sosyal ormancı
Ne güzel meziyetler bunlar.
Siz emeği geçen herkese saygılarınızı sunuyorsunuz. Bende hayıra ve üretime yonelik hünerlere sahip oluşunuzdan dolayı sizi kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.
Unutmayın; gelecek yıl fidan dağıtımında birinci sırada olduğumu.

muratakın dedi ki...

Sayın Selahattin Güney Bey:

İşin en çoğunu siz yapıyorsunuz.
Bilgilendirme, bağlantı kurma,taşıma, asıl önemlisi yeşil aşkı aşılama.
İnşaallah emeğinizin karşılığını görürsünüz.
Emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim.

Saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli üstadım,yapılanları imrenerek izliyorum,eğer bizde işin bir ucundan tutup faydalı olabilirsek ne mutlu ,tüm güzel ve faydalı faaliyetlerde bulunanlara sevgi ve saygılarımı iletiyorum,buna benzer etkinliklerin artarak devam etmesi temennisiyle,kolaylıklar dilerim.

cihat dedi ki...

slm hocam maşallah hizmetiniz çok yönlü bol başarılar dilerim

muhammet dedi ki...

öncelikle böyle çalışmalara habersiz bırakmayan bölge müdürümüze sonsuz şükranlarımızı sunarız.Bu yogun işinin ve sezonun başlaması ile zamanın ayırıp ,seminelleri,çalıştayları takipedip bizleri bilgilendiren sayın başkanıma sonsuz teşekürlerimi sunarım.İyiki varsın BŞK.Nım.