8 Mayıs 2007

AYI VAAAAARRRR...!!!

Baharın gelmesiyle her canlı üreme mevsimine girer ve iyi beslenmesi gerekir. Ayılar çok iyi protein kaynağı olarak bildikleri arı larvalarına ulaşabilmek için arada bir de olsa uğrayacakları yerler belli. Ne yazıkki bazı arkadaşları çok sık ziyaret ediyorlar ve büyük zarar veriyorlar. Bu arılıkta ne bıraktı ki sağlam olarak, hani haksızda değil .


Kardeşim atını sağlam kazığa bağla, sonra da Allah'a emanet et. Yada resimdeki gibi kapını sağlam kilitle hırsızı günaha sokma :-))
ZKÜ den Doç.Dr.İrfan KANDEMİR Karakavuz köyünde Adnan İLİK ile ayıdan korunan bir arılığa ziyarete gitti. Arılığın etrafı 10 sıra dikenli telle çevrili, korkuluk yapılmış birde gece ağaçta fener yakılıyor.
Bir başka koruma yöntemide Eskişehirden geldi en güzelide bu olsa gerek herkes hayatından memnun. Değerli dostum Halil BİLEN Bu arıcılar sayende çok şey öğrenecek . Bir çok konuda olduğu gibi bu resimleride paylaştığın için TEŞEKKÜRLER...
Şimdi dağın başında arıcı ne yapsın bu ayıcıklar koruma altında, zaten arıcılarda zarar vermek istemez. Peki nasıl yapalımda bu zarara uğramayalım derseniz......... İşte ilacı; Ayıcıklar insandan korkarmı? Evet. İyi koku alırlarmı? Eveeettt. Öyleyse ayıcıkların geleceği yerde durup beklersen ya seni görüp korkacak, yada kokunu alıp gelmeyecek. Sen durup bekleyemeyeceğine göre kokunu bırak... Çok eskilerin yaptığı bu uygulama işe yarıyor deneyin görün.Madem ki insan kokusuna ayıcıklar gelmiyor, berberdeki saçları bir kaç poşete doldurun ve birkaç yerinden delikler açın yağmur yağdığında ıslanmayacak şekilde arılık etrafında yerlere koyun ve ağaçlara asın. Bir miktar saçıda etrafa serpebilirsiniz. İnsan kokusu saçlarda çok uzun süre kalıyor.

Hiç yorum yok: